Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як виглядає мобільна баня для військових виготовлена у Кривому Розі

Працівники “АрселорМіттал Кривий Ріг” з занедбаного старого вагончика створили сучасний банно-пральний комплекс для захисників. Комплекс обладнали пральними машинками, насосами для помпування води, встановили чотири душі, обладнали двома печами для загального обігріву та нагрівання води. Мобільна баня може працювати як від стаціонарної електрики, так і від генератора.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

На території цеху уловлювання коксохімічного виробництва стояв старий вагончик, в який скидали увесь мотлох. У планах було його знищити як непотріб. Колишній колега-коксохімік Олексій Борисенкоз звернувся з питанням до заступника начальника ЦУ КХВ Володимира Лавського, щоб перетворити цей вагонник на мобільний банно-пральний комплекс для захисників з 17-ї танкової бригади. Так і з’явилася мобільна баня для захисників.

«За модернізацію цього «старенького» (а точніше за зміну його призначення) ми взялися вже за територією підприємства у вільний від роботи час, – говорить Володимир Лавський. – Спочатку зібрали кошти, бо розуміли, що всі роботи ми зробимо власноруч, а от матеріал та техніку потрібно купувати. Необхідні гроші зібрали швидко, десь за тиждень, для цього і до знайомих зверталися, і самі спонсорували, і у фейсбуці збирали. Потім командою, до якої увійшли колишні працівники коксохіму  Андрій Проня, Олексій Борисенко та ми з колегами, розпочали перетворення. Зараз наш комплекс вже допомагає захисникам. Ми укомплектували його усім необхідним, навіть віниками та десятками мочалок, які вив’язала для хлопців дружина електрозварника Михайла Гарнова. Фактично від старого вагончика залишився хіба що каркас, та й той ми наново зварили. Пофарбували баню на колесах у захисні кольори, і тепер вона мандрує слідом за нашими воїнами. Ми дуже хотіли створити для наших військових хоча б мінімальний комфорт – можливість прийняти теплий душ та випрати речі».

Обладнали пральними машинками

Встановили чотири душа

Обладнали двома печами для загального обігріву

Раніше ми розповідали, що Батьківщина мати у Києві позбавиться радянського герба. Писали, що в Україні набирають помічників ветеранів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору