Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На кого вчитися: опублікували спеціальності, на які збільшили держзамовлення

Позаду останній навчальний рік у випускників українських шкіл. Перед молоддю постав нелегкий вибір майбутньої професії. І, звичайно, більшість бажала б вчитися коштом державного бюджету.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Урядовий портал, Уряд збільшив державне замовлення на 2023 рік на підготовку фахівців медичних спеціальностей, соціальних працівників та робітничих кадрів загалом на 3,5 тисячі місць.

Зокрема, у 2023 році збільшується державне замовлення на підготовку робітничих кадрів – на 1821 особу, соціальних працівників – на 200 осіб, психологів та медичних психологів – на 140 осіб, фахівців за спеціальністю “Терапія та реабілітація” – на 1305 осіб.

Також у державному замовленні визначено пріоритетні галузі для підготовки фахівців найзатребуваніших спеціальностей, а саме: інженерно-технічні, педагогічні та природничі. Зокрема, збільшено обсяги державного замовлення за спеціальностями:

  • автоматизація, комп᾽ютерно-інтегровані технології та робототехніка;
  • інформаційно-вимірювальні технології; соціальна робота;
  • озброєння та військова техніка;
  • міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії;
  • психологія;
  • безпека державного кордону.

Як заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль: “Відновлення України стане наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової, тож на саперів, будівельників та інші дотичні професії буде найвищий запит на ринку праці”.

Раніше Інформатор писав про те, що майбутні абітурієнти з Кривого Рогу можуть готуватися до мультитесту на онлайн-платформі, та про те, що оприлюднили умови вступу до вишів в Україні у 2023 році.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору