Напевно один з найдешевших та найкорисніших овочів влітку це кабачок. Приготувати з нього можна безліч страв, як святкових, так і на кожний день. Ми пропонуємо універсальну.
Як повідомляє Інформатор, торт з кабачків та помідорів з часниковим соусом готується легко з доступних продуктів, має чудовий вигляд, а тому підійде як для сімейної вечері, так й для вишуканого обіду.
Торт з кабачків та помідорів з часниковим соусом
Продукти
Кабачки (молоді) 1 кг
Кріп 1 пучок
Яйця 3 шт.
Борошно 3 ст. л.
Сіль за смаком
Помідори 4 шт.
Сметана 200 г
Часник 2 зубчики
Приготування
Молодий кабачок натираємо на великій тертці. Сіль додаємо та залишаємо на 10 хвилин, кабачки повинні виділити сік.
Кабачки постояли і виділили соку. Тепер ми їх добре віджимаємо та віджаті кабачки перекладаємо в іншу миску.
Кріп дрібно нарізаємо і додаємо до кабачків. Додаємо яйця, сіль та борошно, перемішуємо, щоб не було грудочок.
Сковорідку змащуємо олією і викладаємо тонким шаром тісто (3-5 мл).
Смажимо млинці на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Вийшло 4 млинці діаметром 22 см
Готуємо соус. До сметани 25% жирності додаємо пару зубчиків роздавленого часнику та перемішуємо. Якщо не любите сметану, то візьміть майонез, звичайно, краще домашній.
Збираємо торт у такій послідовності:
Кабачковий млинець, потім сметана з часником. Далі помідори. Знову млинець, соус та помідори.
І так збираємо весь торт. Верхній кабачковий млинець рясно змащуємо соусом.
Викладаємо помідори та посипаємо свіжою зеленню кропу.
Відправляємо в холодильник на 2 години, а краще на ніч. Так він краще просочиться, краще триматиме форму і розрізати його буде набагато легше.
Торт дуже ніжний, соковитий, в міру гостренький і така закуска варта навіть святкового столу.
Раніше Інформатор писав про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чилі та про те, як зварити варення з кабачків.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова