Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці можуть купувати житло за пільговим кредитом: яким повинен бути перший внесок

Війна залишила багатьох українців без домівок. І якщо декому ще вдасться відремонтувати пошкоджено ворогом житло, то іншим його доведеться купувати наново. Зробити це можливо за допомогою пільгової іпотеки.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на telegram канал прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, відтепер участь у програмі єОселя зможуть взяти всі українці, які не мають власного житла. Для них буде діяти пільгова річна ставка 7% у гривні. Перший внесок — від 20%, а термін кредитування — до 20 років.

Тобто, якщо у Кривому Розі взяти іпотеку на придбання на вторинному ринку житла двокімнатну квартиру за 16 тисяч доларів, а це приблизно 608 тисяч гривень, то одразу треба буде заплатити 121 600 гривень, а суму, що залишилася гасити протягом 20 років.

Програму єОселя Уряд запустив минулого року за ініціативи Президента України. Вона вже дала можливість військовим, правоохоронцям, вчителям, медикам та науковцям отримати іпотеку під 3%. Зараз таких пільгових іпотечних кредитів видано на суму більш ніж 2,3 млрд грн.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні хочуть запровадити нові пільги для військових та про те, що гроші на відновлення зруйнованого війною житла будуть видавати через “Дію”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору