Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Гроші на відновлення зруйнованого війною житла видаватимуть через “Дію”: Шмигаль озвучив терміни

Майже 70% українців не звертаються по державну допомогу, а самотужки ремонтують домівки, пошкоджені російськими снарядами й ракетами. З 10 травня 2023 року в Україні стартує у тестовому режимі програма єВідновлення. Усі люди, які втратили житло через війну або ж воно пошкоджене, зможуть отримати через застосунок Дія кошти на ремонт.  

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Розпочинаємо тестування програми єВідновлення, за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх домівок. Тестуємо, щоб у майбутньому уникнути помилок і непорозумінь”, – написав він у своєму каналі в Telegram.

За словами Шмигаля, сервіс працюватиме в “Дії” вже з 10 травня, але перший час – у тестовому режимі. Отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника. Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти будуть зараховуватися людям на спецрахунок у банку.

“Пріоритет у компенсації матимуть учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані до армії українці, багатодітні родини та люди з інвалідністю”, – пояснив прем’єр-міністр.

Раніше Інформатор повідомляв, що Уряд готує експериментальний проєкт для оформлення субсидії. Також ми писали, що через “Дію” можна перевірити свою майбутню пенсію.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору