Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні хочуть запровадити нові пільги для військових: хто проти

Українські депутати запропонували безплатну медичну допомогу та зарахування дітей військовослужбовців до приватних навчальних закладів. Усі витрати на ці пільги для воїнів, ветеранів війни та їхніх дітей передбачається здійснювати коштом приватних установ та організацій.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Законопроєкт №9357 зареєстрований у Верховній Раді 6 червня і, відповідно до нього, депутати пропонують забезпечити учасникам бойових дій, їхнім дітям та особам з інвалідністю, отриманою під час війни, безплатні медичні послуги у приватних та комбінованих медичних закладах.

Крім того, їхніх дітей також мають зараховувати безплатно до приватних дитсадків, шкіл та позашкільних навчальних закладів.

Парламентарі стверджують, що відповідні пільги не потребуватимуть додаткового фінансування з державного або місцевих бюджетів. Таким чином, вартість цих безплатних послуг буде покриватись приватними лікарнями, клініками, дитячими садками та школами.

Колишній міністр соціальної політики Андрій Рева у коментарі “Апострофу” вже назвав нову ініціативу нардепів принизливою, бо держава не має жодного права нав’язувати приватному бізнесу додаткові зобов’язання.

“Якщо я є відповідальним бізнесменом і бажаю допомогти військовим або їхнім дітям своїм коштом у своїй клініці або школі, то я це зроблю. Держава абсолютно не має права диктувати мені, що робити. Людина вже сплачує податки зі свого бізнесу, які, зокрема, йдуть на медицину та освіту”, – повідомив Рева.

Раніше ми розповідали, що в Україні учасники бойових дій мають право на довічну знижку на оплату житлово-комунальних послуг. Писали, про те, кому в Україні автоматично перерахують субсидії на неопалювальний сезон та про те, що у Кривому Розі пільги на оплату комуналки виплачуться у грошевій формі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору