Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю.Вілкул: Навіть у цих надскладних умовах продовжуємо покращувати комфорт та зручність муніципального транспорту. У цьому році буде придбано 10 автобусів, оновлено 10 тролейбусів та 3 трамваї, зроблено 2 дизель-генераторних тролейбуси, оновлено станцію Швидкісного «Зарічна»

16 червня в.о. міського голови Юрій Вілкул  провів  на базі КП «Швидкісний трамвай»  виїзну нараду  з організації  роботи   комунального пасажирського транспорту в умовах  воєнного стану. Зокрема – з початку  ремонту  на станції «Зарічна». Щоденно станція приймає та відправляє 264 трамвайних поїздів. Середньодобовий пасажиропотік по станції складає 1 500 чоловік. В рік це –  близько 548 тис. пасажирів.

Очільник міста підкреслив: «Вже більш  ніж півтора  року  Кривий Ріг живе та трудиться  в умовах воєнного стану. Завдяки мужності наших військових та  згуртованості криворіжців ми захистили місто від  ворога. Безумовно, високою зберігається загроза ракетних атак. Але, навіть у цих надскладних умовах працюють всі комунальні служби, стабільно функціонує міська інфраструктура. Одним із ключових є питання організації пасажирських перевезень. Адже, місто довге і крім криворіжців, до нас приїхало багато внутрішніх переселенців. У пріоритеті – комунальний пасажирський транспорт. Щодня трамваї, тролейбуси та автобуси перевозять понад 120 тисяч мешканців міста. Популярністю користується наше  «криворізьке метро»  – Швидкісний трамвай.  Для комфорту та зручності людей намагаємося кожного року ремонтувати  вагони, наводимо лад на підземних  станціях. У цьому році ми виділили з міського бюджету кошти на ремонт станції «Зарічна». Тут буде виконано ремонт фасаду, цоколю, підпірних стінок та покриття підлоги тераси, заміну зовнішніх дверей та ремонт сходових маршів».

На теперішній час вже виконані роботи з демонтажу оздоблення стін та колон, сходових маршів, покриття та гідроізоляції тераси 2-го поверху, штукатурення поверхонь по сітці,  улаштування стяжок тераси 2-го поверху, ремонт оздоблення стін на пероні та  заміна системи водовідведення з покрівлі.

Крім цього,  в поточному році  з капітально-відновлювального ремонту вийшов один трамвайний вагон та до кінця року  заплановано виконати ремонти ще двох трамвайних вагонів. Зараз комунальне підприємство виконує серйозні обсяги робіт, пов’язані із ремонтом та заміною контактної мережі, ремонтом окремих ділянок трамвайної колії із заміною 8 стрілочних переводів.

Директор КП «Швидкісний трамвай» Руслан Божко сказав: «Кожного дня на лінії Швидкісного виходить 34 трамвайні вагони. Вони перевозять  близько 40 тисяч людей. Працюємо в посиленому режимі і  ми  дуже вдячні керівництву міста, Раді оборони  за підтримку та оперативне вирішення  будь-яких питань».    

Нагадаємо, що у Кривому Розі для всіх жителів, у тому числі, військових та переселенців проїзд у комунальному транспорті безкоштовний. А тому, своєчасний вихід та обслуговування машин  є одним із першочергових завдань.

У рамках муніципальної Програми розвитку комунального пасажирського транспорту, з  2015 по 2022 роки фахівцями КП «Швидкісний трамвай» капітально відремонтовано вже 13 трамваїв з використанням нових сучасних матеріалів та технологій.

Крім ремонту  трамваїв у 2023 році коштом міського бюджету також буде придбано 10 нових автобусів, виконано 10 ремонтів звичайних тролейбусів та зроблено 2 дизель-генераторних тролейбуси.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору