Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжців закликають ходити пішки або їздити на велосипедах: які небезпечні речовини виявили в повітрі вздовж доріг міста

Криворізькі магістралі у часи “пік” є не найкращим місцем для прогулянок. Дихати там доводиться зовсім не свіжим повітрям. Це доводять результати вимірювання.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Аналітичний відділ якості повітря Кривого Рогу, значний вплив викидів транспорту на стан атмосферного повітря у Кривому Розі потребує постійних моніторингових досліджень. Днями такі були проведені у першій половині дня по таких інгредієнтах: діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, формальдегід, пил, свинець, миш’як. Температура при замірах була в межах +25 – +32°С, вітер північно-західного, східного та південного напрямків, атмосферний тиск 745,8 – 754 мм.рт.ст., відносна вологість від 41,2 до 63,5%.

Результатами досліджень виявлено перевищення максимально разових ГДК по оксиду вуглецю, пилу та діоксиду азоту:

  • Перехрестя вул. Миколи Світальського та об’їздної дороги – по діоксиду азоту у 1,2 ра-за та діоксиду сірки у 1,1 раза;
  • Перехрестя вул. Володимира Великого та вул. 80-ї десантно-штурмової бригади – по діоксиду азоту у 1,4 раза, діоксиду сірки у 1,2 раза, пилу у 1,12 раза та оксиду вуглецю у 1,13 раза;
  • Перехрестя просп. Металургів та вул. Нікопольське шосе – по діоксиду азоту у 1,65 раза, діоксиду сірки у 1,3 раза, пилу у 1,5 раза та оксиду вуглецю у 1,24 раза;
  • Перехрестя вул. Старовокзальна та вул. Лермонтова – по діоксиду азоту у 1,55 раза, формальдегіду у 1,09 раза та оксиду вуглецю у 1,21 раза.

На перехресті вул. Туполєва та вул. 129-ї бригади ТРО перевищень гранично допустимих максимально разових концентрацій не зафіксовано.

Стан криворізького повітря

Стан криворізького повітря

Криворіжцям нагадують, що користування послугами громадського транспорту, велотранспорту та подорожування на короткі відстані в межах міста пішки замість автомобіля сприяє зменшенню забруднення в атмосферне повітря.

Раніше Інформатор писав про те, чи погіршився стан повітря у Кривому Розі після ракетних обстрілів та про те, що у Кривому Розі майже чисте повітря.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору