Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворіжці пережили непросту ніч через можливий підрив ворогом ЗАЕС: як реагувати, в разі аварії

Увечері 4 липня, у Генштабі ЗСУ повідомили, що ворог розмістив на даху енергоблоків ЗАЕС предмети схожі на вибухівку. На щастя, жодних вибухів на території атомної електростанції не сталося. Але ворог не має ані совісті, ані здорового глузду. Загроза існує. Тому слід бути готовими.

Попереджає голова ДніпрОВА Сергій Лисак, – пише Інформатор.

Якщо аварія станеться, негайно будуть запущені плани реагування. Їх відпрацювали на навчаннях.

Ми пережили непросту ніч. Знаю, було багато хвилювань через можливий теракт росіян на Запорізькій АЕС. Нині у нас все добре. Радіаційний фон у нормі”, – пояснює Сергій Лисак.

Фахівці радять мати вдома скотч та щільну тканину, якими можна герметизувати приміщення. Запастися їжею і водою на кілька днів. Підготувати аптечку, змінний одяг й взуття, радіоприймач на батарейках, респіратори. Зібрати «тривожну валізу» із документами та найнеобхіднішими речами.

Зона забруднення залежатиме від багатьох чинників. Серед них – інтенсивність викиду та напрямок вітру. В будь-якому разі, найперша рекомендація – бути в приміщенні, закривши всі вікна, двері та щілини. Слухати офіційну інформацію та виконувати вказівки. Якщо буде потрібно приймати йодид калію чи евакуюватися – повідомимо.

Раніше Інформатор повідомляв, як звучить сигнал радіаційної небезпеки. Також ми писали, чи будуть евакуювати мешканці Кривого Рогу у разі радіаційної аварії на Запорізькій АЕС.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору