Кривий Ріг До сайту

Сезон кабачків: готуємо апетитну запіканку

На календарі початок липня. А це означає, що овочі стрімко дешевшають. Тому готувати з них треба якнайчастіше, аби наситити організм вітамінами та ще й зекономити трохи грошенят.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати кабачкову запіканку. М’яса для неї не потрібно, жиру теж.  Тому це блюдо добре підходить для тих, хто слідкує за фігурою.

Продукти

Реклама

Приготування

Відрізаємо у кабачків хвостики та натираємо на грубій терці. Кладемо в миску, солимо і добре перемішуємо руками, видавлюючи зайву вологу з кабачка. А потім відкидаємо на друшляк.

Нарізаємо дрібними шматочками зелень, зелену цибулю і часник. Помідор нарізаємо кубиком.

Реклама

У миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко і додаємо сіль. Все збиваємо вінчиком.

У миску кладемо підготовлені кабачки, додаємо улюблені спеції та перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і кладемо кабачки. Помідори змішуємо із зеленню і часником, викладаємо на кабачки. Зверху виливаємо приготовану суміш.

Реклама

Натираємо на тертці сир і викладаємо зверху на масу. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.

Готову запіканку дістаємо, повністю охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями та швидкі мариновані хрусткі кабачки.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова