На календарі початок липня. А це означає, що овочі стрімко дешевшають. Тому готувати з них треба якнайчастіше, аби наситити організм вітамінами та ще й зекономити трохи грошенят.
Інформатор пропонує приготувати кабачкову запіканку. М’яса для неї не потрібно, жиру теж. Тому це блюдо добре підходить для тих, хто слідкує за фігурою.
Продукти
- 700 грамів кабачків
- пів пучка кропу
- сіль, перець за смаком
- пів пучка зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 помідор
- 3 курячих яйця
- 100 мілілітрів молока
- 100 грамів сиру
Приготування
Відрізаємо у кабачків хвостики та натираємо на грубій терці. Кладемо в миску, солимо і добре перемішуємо руками, видавлюючи зайву вологу з кабачка. А потім відкидаємо на друшляк.
Нарізаємо дрібними шматочками зелень, зелену цибулю і часник. Помідор нарізаємо кубиком.
У миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко і додаємо сіль. Все збиваємо вінчиком.
У миску кладемо підготовлені кабачки, додаємо улюблені спеції та перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і кладемо кабачки. Помідори змішуємо із зеленню і часником, викладаємо на кабачки. Зверху виливаємо приготовану суміш.
Натираємо на тертці сир і викладаємо зверху на масу. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.
Готову запіканку дістаємо, повністю охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями та швидкі мариновані хрусткі кабачки.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова