Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон кабачків: готуємо апетитну запіканку

На календарі початок липня. А це означає, що овочі стрімко дешевшають. Тому готувати з них треба якнайчастіше, аби наситити організм вітамінами та ще й зекономити трохи грошенят.

Інформатор пропонує приготувати кабачкову запіканку. М’яса для неї не потрібно, жиру теж.  Тому це блюдо добре підходить для тих, хто слідкує за фігурою.

Продукти

  • 700 грамів кабачків
  • пів пучка кропу
  • сіль, перець за смаком
  • пів пучка зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 3 курячих яйця
  • 100 мілілітрів молока
  • 100 грамів сиру

Приготування

Відрізаємо у кабачків хвостики та натираємо на грубій терці. Кладемо в миску, солимо і добре перемішуємо руками, видавлюючи зайву вологу з кабачка. А потім відкидаємо на друшляк.

Нарізаємо дрібними шматочками зелень, зелену цибулю і часник. Помідор нарізаємо кубиком.

У миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко і додаємо сіль. Все збиваємо вінчиком.

У миску кладемо підготовлені кабачки, додаємо улюблені спеції та перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і кладемо кабачки. Помідори змішуємо із зеленню і часником, викладаємо на кабачки. Зверху виливаємо приготовану суміш.

Натираємо на тертці сир і викладаємо зверху на масу. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.

Готову запіканку дістаємо, повністю охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями та швидкі мариновані хрусткі кабачки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору