Кривий Ріг До сайту

Готуємо варення з сухого липового цвіту

Варення з сухого липового цвіту — це те, що ви точно не очікували побачити, але ця заготівля переверне ваше уявлення про солодку консервацію «з нічого». Сухий липовий цвіт можна зібрати самостійно, придбати у спеціалізованих магазинах або в аптеці. 

Реклама

Солодке й ароматне варення, приготоване з сушених квітів липи, має ніжний смак і привабливий янтарний колір, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Покладіть сухі квіти липи у каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і прокип’ятіть 5 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште відвар охолоджуватись при кімнатній температурі.

Потім повторіть процедуру. Після цього процідіть відвар через марлю. Додайте цукор та желфікс і ретельно перемішайте.

Реклама

Поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і варіть, помішуючи, 5 хвилин. Розлийте варення у теплі простерилізовані банки і герметично закрийте прокип’яченими кришками.

Залиште до повного охолодження, потім зберігайте у темному, прохолодному місці.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашню полуничну пастилу в духовці. Писали, як замаринувати черешню та як приготувати полуничне варення.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Реклама