Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ворог поширює інформацію про спалах холери в Україні: чого чекати

У зв’язку з підривом Каховської ГЕС та наступним затопленням територій, ворог намагається залякати українців черговою “страшилкою”. На телефони українців у Signal приходять повідомлення начебто від імені Міністерства охорони здоров’я України, що у деяких регіонах України зафіксовано спалах холери.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, така інформація – це чергова ворожа ІПсО, метою якої є дестабілізація та посилення панічних настроїв серед населення. Згідно з офіційною заявою МОЗ, на сьогодні в Україні на території Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Одеської областей не зареєстровано жодного підтвердженого випадку холери.

На телефони українців у Signal приходять повідомлення начебто від імені Міністерства охорони здоров’я України

На телефони українців у Signal приходять повідомлення начебто від імені Міністерства охорони здоров’я України

Втім це не позбавляє українців від необхідності дотримуватися елементарних правил гігієни та рекомендацій МОЗ, а саме не вживати воду з відкритих джерел, перед вживанням мити овочі та фрукти водою централізованого водопостачання чи привізною, частіше мити з милом руки та таке інше.

Центр протидії дезінформації закликає у разі отримання такого повідомлення заблокувати його відправника! Довіряйте лише джерелам верифікованої інформації.

Раніше Інформатор писав про те, що через підрив Каховської ГЕС у Херсонській області очікується масовий мор риби та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору