Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізького гвардійця нагородили медаллю “Захиснику Вітчизни”

Мешканця Кривого Рогу, гвардійця з позивним “Ведик” нагородили медаллю “Захиснику Вітчизни”. Він врятував пораненого бойового побратима та разом з товаришами змусив відступити ворога.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу військової частини 3011, медаль «Захиснику вітчизни» отримав криворізький гвардієць на псевдо Ведик.

У лавах Криворізької бригади чоловік проходить службу з початку березня 2022 року та виконував бойові завдання на Донеччині. Василь Миколайович вже багато років працює на одній із шахт Кривого Рогу, обіймає посаду майстра дільниці, має вищу освіту та військовий досвід – проходив строкову службу у прикордонних військах та впродовж трьох років ніс службу у береговій охороні в Естонії. Згадує – отримана тоді підготовка допомагає і зараз.

Поворотним моментом для чоловіка стало повідомлення про майже півсотні дітей, які постраждали внаслідок російських обстрілів, адже він і сам батько двох доньок та має трирічного внука Тимура. За словами військового, родина прийняла та підтримала його рішення.

Впродовж кількох місяців чоловік забезпечував підтримання правового режиму воєнного стану та блокпостах поблизу Кривого Рогу. Влітку 2022 року виїхав на свою першу ротацію в Донецьку область. Ротно-тактична група військової частини у той час тримала оборону в районі населених пунктів Велика Новосілка та Новомихайлівка.
На початку вересня Ведик разом із побратимом із позивним Фідель вирушили на передові позиції. Їх завданням було зайняти та утримувати лісопосадку. Коли група рухалася до визначеного місця, за ними слідкував ворожий дрон та працював міномет. Під час обстрілу Фідель отримав осколкове поранення. Ведик зміг доповзти до нього, наклав турнікет та на собі відтягнув побратима у більш безпечне місце, аби після обстрілу передати пораненого товариша на евакуацію.

За кілька годин Ведик з іншими гвардійцями дістався визначених позицій – відстань між ними та російськими окопами становила менше ніж 400 метрів. Щоб змусити військових відійти росіяни вели по них артилерійський вогонь та спробували штурмувати українських військових. Противник намагався підійти до вогневих позицій групи та не зміг – під час спостереження було помічено рух російських військових. Завдяки злагодженим діям нацгвардійців ворог зазнав втрат та відступив.

Колишній шахтар став воїном

Колишній шахтар став воїном

"Дарунок" ворогові від гвардійців

“Дарунок” ворогові від гвардійців

Нагорода криворіжцю

Нагорода криворіжцю

Бойові побратими

Бойові побратими

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі песика нагородили медаллю та про те, що гірника криворізького рудника нагородили орденом “За мужність”

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору