Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі песика нагородили медаллю

У Кривому Розі службового собаку Джека нагородили медаллю «За віддану службу». Німецька вівчарка, на службі в кінологічному взводі ще з 2016 року та постійно залучається до виконання завдань за призначенням. Джек разом з гвардійцем-кінологом під час ротацій несли службу на блокпостах та мобільних блокпостах, забезпечували охорону, затримували людей, які перебували у розшук.

Розповідає Інформатор з посиленням на Центральне територіальне Управління Національної гвардії України.

Кінолог-гвардієць Євгеній та Джек познайомилися ще у 2017 році. Півторарічна німецька вівчарка та кінолог разом пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати. Джек – розшуковий собака та спеціалізується на пошуку зниклих людей. Разом з Євгенієм Джек провів декілька ротацій в районі Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Залучається Джек і до виконання завдань із забезпечення правового режиму воєнного стану. Під час патрулювання військові наряди затримують правопорушників, у яких при собі знаходяться заборонені предмети чи наркотичні речовини.

«В одному з районів Кривого Рогу під час несення служби було затримано особу, у якої при собі було близько 50 пакетиків з наркотичними речовинами. Вже під час дії воєнного стану військовим нарядом зі службовою собакою Джеком затримано жінку, яка розповсюджувала «метамфетамін» – у неї було виявлено більш як півсотні фасованих пакетиків із наркотичною речовиною», – відзначає Євгеній.

Євгеній та Джек вже стали справжніми друзями. Тому їхня спільна робота приносить позитивні результати.

«Коли ти постійно займаєшся з собакою з його раннього віку, то вивчаєш його характер та звички, розумієш що він вміє робити, як він себе почуває. Собака навчається все своє життя і ти навчаєшся разом із ним – дізнаєшся щось нове, опановуєш нові методи дресирування. До кожного собаки повинен бути індивідуальний підхід. Саме тоді кінолог та службовий собака працюють злагоджено та ефективно», – говорить кінолог.

Службовий пес Джек

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі невідомі стріляли у собаку. Також ми писали, як у Кривому Розі шукали родину для вівчарки з фронту.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору