Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

ЗМІ росії стверджують, що Каховську ГЕС можна відновити за рік: нова брехня ворожої пропаганди

Ворожа пропаганда “навішує свіжозварену локшину” на вуха своїй невибагливій аудиторії. І якщо півтора року тому вони збиралися за три дні взяти Київ, так зараз стверджують, що вщент зруйновану Каховську ГЕС зможуть відновити за рік.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, російські ЗМІ з посилаючись на колаборанта сальдо, пишуть, що підірвану греблю Каховської ГЕС можна відремонтувати. Нібито роботи триватимуть приблизно рік.

Насправді за словами Гендиректора компанії  “Укренерго” Ігора Сироти, Каховська ГЕС – повністю знищена та не підлягає відновленню. Будівництво нової станції триватиме щонайменше пʼять років – і то лише за умови цілодобової роботи без вихідних.

Зазначимо, що на аналогічну роботу на ГЕС у рф витратили пʼять з половиною років – стільки вони ремонтували саяно-шушенську ГЕС, яку затопило у 2009 році.

Раніше Інформатор писав про те, що через підрив Каховської ГЕС в Україні можуть зрости ціни, та про те, що низка населених пунктів Дніпропетровської області через підрив Каховської ГЕС залишилася без води.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору