Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі буде спекотно: візьміть із собою питну воду та капелюшок

У Кривий Ріг прийшло справжнє спекотне літо. А де літо, там спека. Тому, виходячи на вулицю, візьміть із собою пляшечку з питною водою та надягніть капелюх від сонця.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на метеосайт SINOPTIK, 19 червня у Кривому Розі буде ясно. Опадів не передбачається. Вітер східний, південно-східний силою 1,7 – 3,9 метра на секунду.  Температура повітря коливатиметься від 16 до 28 градусів тепла.

За народним календарем у цей день вшановується пам’ять преподобного Іларіона Нового. У сільських мешканців розпочинається розпал прополювання. З цього приводу є приказка: “Прийшов Іларіон – дурну траву із поля геть”. Наші пращури в цей день спостерігали за комахами: якщо жуки літають увечері, можна розраховувати на хорошу погоду.

Раніше Інформатор писав про магнітні бурі у червні та про те, що мешканці Дніпропетровської області побачили унікальне зоряне явище.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору