Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З листкового тіста: готуємо пиріг із шовковицею

Хочеться швидкої смачної випічки? Візьміть готове листкове тісто та трохи шовковиці — і хрумкий ароматний пиріг у вас на столі!

Шовковицю для такого пирога можна брати як свіжу, так і морожену, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 400 г
  • Шовковиця – 3 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1/4 склянки
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Тісто розморозьте відповідно до інструкції на упаковці. Поділіть на дві частини та розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випічки.

Змішайте ягоди з цукром і борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризніть розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи та змастіть його молоком. Дайте пирогу відпочити в холодильнику 30 хвилин.

Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів.

Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменште температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки й залиште у формі до остигання.

Раніше ми розповідали, як приготувати лукум. Писали, як приготувати пломбір, як у дитинстві та вівсяні батончики з фундуком і медом.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору