Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Навіщо росіяни підірвали Каховську ГЕС – коментар заступниці Міністра оборони України

6 травня росіяни викликали найпотужнішу екологічну катастрофу останніх десятиріч, підірвавши Каховську ГЕС. Під воду пішли десятки населених пунктів на обох берегах Дніпра, тисячі квадратних кілометрів території Але якою буля ціль цього жахливого теракту?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр, стало відомо, що противник здійснює переміщення своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку, це насамперед підрозділи морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49 армії.

Тому, за словами Маляр, стає очевидним мета підриву Каховської ГЕС росіянами. Враховуючи власні втрати та обмеженість в резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило “звузити” можливу географію активних дій ЗСУ.

Ганна Маляр пише, що підрив Каховської ГЕС вочевидь здійснювався з розрахунку не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку та вивільнити необхідні резерви для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки.

Також, за її інформацією, руйнуванням Каховської ГЕС російське керівництво намагається відволікти частину сил та ресурсів Сил оборони України на ліквідацію техногенної катастрофи, тим самим унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжців закликали не набирати велику кількість води вдома, та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору