Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Землі наближається небезпечний подвійний астероїд

Величезне космічне тіло наближається до Землі. 12 червня, до Землі підлетить подвійний астероїд гігантських розмірів під назвою 1994 XD. Шанс його падіння на нашу планету дуже маленький.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Live Science, космічний об’єкт має розмір приблизно 370 і 830 метрів. Точно визначити розміри складно через те, що вони погано відбивають сонячне світло. Це приблизно такий, як найвища будівля у світі — Бурдж Халіфа в Дубаї. Швидкість польоту складає 76 тисяч км/год.

За думкою спеціалістів, у найближчі 1000 років жоден великий астероїд не впаде на Землю. При цьому остаточно подібний сценарій не відкидається, бо гравітаційний вплив Сонця, інших планет і непередбачувані умови космосу можуть внести корективи в траєкторію руху великого астероїда.  У такому випадку можливо знищення сотні мільйонів людей та глобальні руйнування і зміни клімату.

Раніше Інформатор писав про те, як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю та про напівтіньове місячне затемнення. 

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору