Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Землі наближається один із найбільших в історії астероїдів

Повз Землю пролетить один із найбільших в історії астероїдів. Його назва 2023 DZ2. Подібне стається приблизно раз на десятиліття. Про наслідки такого явища ми розкажемо у нашому матеріалі.

Як повідомляє The Watchers, нещодавно відкритий астероїд 2023 DZ2 пролетить поруч з нашою планетою вже в цю суботу, 25 березня. Його відстань оцінюють 175 029 км від центру Землі, у вимірюваннях астрономів цієї відстані достатньо, аби астероїд міг зачепити якийсь з населених територій, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Наслідки можуть включати вибухову хвилю, теплове випромінювання та викид уламків і викидів в атмосферу”, — уточнюють вчені.

Розмір ударного кратера залежатиме від швидкості та складу астероїда, а також від природи поверхні удару. Проте потенційно астероїд такого розміру може створити кратер діаметром приблизно 160-500 м. І це приблизна оцінка. Оскільки фактичний розмір ударного кратера може значно відрізнятися залежно від низки факторів.

Такі астероїди пролітають повз Землю приблизно раз на десятиліття

“Це найбільший астероїд, який пролетить повз Землю від вересня 2021 року, і 21-й за величиною навколоземний об’єкт, який пролетить повз нас за всю історію спостережень”, – наголосили автори статті.

Вперше цей астероїд побачили в обсерваторії Ла-Пальма, Іспанія, 27 лютого 2023 року. Його віднесли до групи астероїдів Аполлона, через передбачуваний діаметр від 43-х до 95-ти метрів. Астероїди такого розміру пролітають повз нас приблизно раз на десятиліття. Однак це 17-й відомий астероїд, який пролетів повз Землю на відстані 1-ї місячної відстані від початку цього року, і 5-й за цей місяць.

Раніше Інформатор показав, як виглядає сонячне затемнення над Дніпропетровською областю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста. Раніше ми писали про симптоми під час магнітних бур.

Нагору