Простий і швидкий рецепт приготування полуничного варення за декілька хвилин. Нічого зайвого — лише декілька інгредієнтів і вийде неймовірні солодощі до тостів і чаю.
Полуничне варення за 3 хвилини з желфіксом приготувати досить легко, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 500 г
- Желфікс – 25 г
- Лимонна кислота – 1/3 ч. л.
Спосіб приготування:
Полуницю добре помийте, видаліть хвостики і просушіть. Викладіть ягоди у чашу блендера і подрібніть або ж пюруйте занурювальним блендером. Але не всі ягоди. Невелику частину наріжте шматочками.
Змішайте цукор з желфіксом і додайте все в полуничну суміш.
Поставте все на середній вогонь і доведіть до кипіння, перемішуючи. Варіть після закипання 3 хвилин на повільному вогні.
Додайте цукор, що лишився і лимонну кислоту, варіть ще 3 хвилини, знімаючи пінку.
Зніміть з вогню і розкладіть в чисті простерилізовані банки, закатайте кришками, переверніть до повного охолодження, а потім сховайте в прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати морозиво з черешнями. Писали, як приготувати полуничне смузі зі згущеним молоком та морозиво за рецептом Лесі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок