Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Грошова допомога на поховання у Кривому Розі: що потрібно знати

У разі смерті одержувача соціальної допомоги особам, які здійснили його поховання, виплачується грошова допомога. На поховання виплатять суму в розмірі двомісячної соціальної допомоги, яку отримував померлий. Допомога на поховання виплачується не пізніше 12 місяців після смерті одержувача соціальної допомоги.

Повідомляє Інформатор з посиланням на криворізький виконком.

Для оформлення допомоги до органів соціального захисту населення подається заява та довідка про смерть, видана державними органами реєстрації актів цивільного стану.

Звертаємо увагу, що наявність лише свідоцтва про смерть не дає права на отримання допомоги, довідка про смерть є обов’язковим документом.

У разі смерті одержувача допомоги за кордоном необхідно звернутися до дипломатичного представництва або консульської установи України за останнім місцем проживання померлого, за місцем настання смерті, виявлення тіла померлого або за місцем поховання.

За письмовою заявою родичів померлого консулом провадиться реєстрація смерті на підставі:

медичного документа про смерть, виданого медичним закладом (документ, виданий медичним закладом, має бути перекладений та легалізований у встановленому порядку);

довідки про смерть, виданої компетентними органами держави перебування (документ має бути перекладений та легалізований у встановленому порядку).

На підставі актового запису про смерть консул видає довідку про смерть до органів соціального захисту населення для одержання допомоги на поховання.

Раніше Інформатор повідомляв, що росіяни запустили фейкову новину про “похорон” Буданова. Також ми писали, що на Дніпропетровщині ритуальна служба вимагала гроші за місце на кладовищі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору