Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Доступна екзотика: готуємо курку по-філіппінськи

Курка – найбільш доступний вид м’яса. Але коли звичайна тушкована чи смажена вже набридла, спробуйте приготувати екзотичну курку по-філіппінськи. І хоча страва належить до азійської кухні, її приготування не забере багато часу, а смак порадує і запам’ятається на довго.

Інформатор пропонує цей цікавий рецепт.

Курка по-філіппінськи

Продукти

  • Курка — 1 ціла;
  • Оцет білий винний — 120 мл;
  • Соус соєвий — 60 мл;
  • Бульйон курячий — 60 мл;
  • Цукор — 1 ст.л;
  • Чорний перець у зернах — 1 ч.л;
  • Лист лавровий — 4 шт;
  • Часник — 8 зубчиків;
  • Олія рослинна — 2 ст.л;
  • Сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Розділіть курку на шматочки і замаринуйте їх в оцті, соєвому соусі, перці, лавровому листі та часнику. Покладіть у щільний пакет і відправте маринуватися в холодильник приблизно на 6 годин.
  2. Рідину злийте у велику посудину, туди ж покладіть курочку і залийте бульйоном або водою з цукром. Щойно вода закипить, зменшіть вогонь до середнього рівня і варіть м’ясо 30 хвилин. Періодично перевертайте його.
  3. Змастіть пательню рослинною олією і смажте курку до утворення хрусткої й апетитної скоринки з двох боків по 3 хвилини. Подавати бажано з гарячим рисом або соусом до свого смаку.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати салат з куркою та апельсинами, та про те, як приготувати курку за рецептом Леді Гагі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору