Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Просто та незвично: готуємо курку у пляшці

Курятина – надзвичайно смачний і привабливий продукт. Готується він дуже просто і швидко й підходить для будь-якого випадку. Але якщо у жареному чи запеченому вигляді курятина вже надоїла, спробуйте приготувати її у звичайній пластиковій пляшці. Вийде щось подібне заливному чи сальтисону та стане чудовою закускою і на святковий стіл, і на будні. До того ж, таке блюдо не вдарить вас по карману, адже знадобиться усього чотири інгредієнти. 

Інформатор пропонує приготувати курку у пляшці.

Для цього рецепту можна використовувати м’ясо цілої курки або тільки її окремі частини, як у нашому випадку. Готувати страву можна двома способами: або відварити м’ясо (в цьому випадку бульйон буде прозорим), або протушкувати на сковороді.

Продукти 

-1 курка

-100 г волоських горіхів (за бажанням)

-30 г желатину

-2 зубчики часнику

– сіль і спеції до смаку

Приготування 

Наріжте м’ясо відповідними шматочками. Поставте їх тушкуватися на повільному вогні на сковороді без олії чи іншого жиру  можна додати трохи води).

2. Приправити сіллю і спеціями, накрити кришкою і залишити тушкуватися.

Тим часом розчиніть желатин у теплій воді до повного розчинення.

4. Тушкуємо м’ясо (у власному соку) близько 35 хвилин, даємо йому охолонути, потім видаляємо кістки.

5. Змішайте м’ясо (разом з отриманим бульйоном) з желатином, перелийте склад в пластикову пляшку і поставте в холодильник, поки він добре не охолоне. За бажанням можна також додати волоські горіхи з нашаткованою цибулею, попередньо обсмаженою на олії.

6. Коли м’ясо повністю охолоне, акуратно розріжте пляшку і зніміть барабан на тарілку.

7. До столу подати нарізаною кружечками.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати курячі крильця, запечені у пиві.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору