Курка – найбільш доступний вид м’яса. Але коли звичайна тушкована чи смажена вже набридла, спробуйте приготувати екзотичну курку по-філіппінськи. І хоча страва належить до азійської кухні, її приготування не забере багато часу, а смак порадує і запам’ятається на довго.
Інформатор пропонує цей цікавий рецепт.
Курка по-філіппінськи
Продукти
- Курка — 1 ціла;
- Оцет білий винний — 120 мл;
- Соус соєвий — 60 мл;
- Бульйон курячий — 60 мл;
- Цукор — 1 ст.л;
- Чорний перець у зернах — 1 ч.л;
- Лист лавровий — 4 шт;
- Часник — 8 зубчиків;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Сіль — за смаком.
Приготування:
- Розділіть курку на шматочки і замаринуйте їх в оцті, соєвому соусі, перці, лавровому листі та часнику. Покладіть у щільний пакет і відправте маринуватися в холодильник приблизно на 6 годин.
- Рідину злийте у велику посудину, туди ж покладіть курочку і залийте бульйоном або водою з цукром. Щойно вода закипить, зменшіть вогонь до середнього рівня і варіть м’ясо 30 хвилин. Періодично перевертайте його.
- Змастіть пательню рослинною олією і смажте курку до утворення хрусткої й апетитної скоринки з двох боків по 3 хвилини. Подавати бажано з гарячим рисом або соусом до свого смаку.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати салат з куркою та апельсинами, та про те, як приготувати курку за рецептом Леді Гагі.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Альона Свірідова