Запіканка з цвітної капусти і курятини — це смачна, легка і просто незамінна страва для обіду або вечері. Чудова ідея, яку можна пропонувати протягом тижня як альтернативу традиційним стравам, звичним у вашій родині.
Давайте приготуймо смачну страву для всієї сім’ї разом, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 500 г
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Твердий сир – 200 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 200 г
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа до курки – 10 г
- Олія соняшникова -20 г
Спосіб приготування:
Цвітну капусту розберіть на суцвіття, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 3 хвилини. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
Куряче філе помийте і наріжте брусочками. Цибулю очистьте і поріжте півкільцями. Нагрійте сковороду з олією і обсмажте філе з цибулею протягом 5-7 хвилин до легкої рум’яності. Посоліть, поперчіть і посипте спеціями.
Яйця збийте з сіллю, перцем і молоком до однорідної маси. Додайте натертий сир і подрібнений часник та перемішайте.
У форму для запікання викладіть цвітну капусту, зверху курятину з цибулею. Залийте все яєчною сумішшю і запікайте у розігрітій до 180°C духовці 30-35 хвилин до появи золотистої скоринки. Подавайте готову запіканку гарячою!
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки з багета. Писали, як приготувати курячі крильця на мангалі та печінку у клярі.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок