Весна у Кривому Розі у самому розпалі. Запах бузку зводить з розуму. І як же хочеться і взимку мати змогу насолоджуватися його ароматом.
Як виявляється, зробити це цілком можливо, якщо бузок… законсервувати, зробити з нього варення. Інформатор пропонує такий рецепт.
Варення з бузку
Продукти
- свіжі квіти бузку (без стебел) – 500 г ;
- цукор, – 500 г;
- лимон – 1 шт.;
- вода – 500 мл.
Приготування
- Закип’ятіть воду. Візьміть 1/3 квітів і засипте їх в окріп. Прикрийте каструлю кришкою і приберіть її з плити. Нехай відвар охолоне і настоїться.
- Процідіть відвар. Квіточки можна викинути, вони більше не потрібні.
- Решту квітів ретельно розітріть із цукром. Однорідна паста, звичайно, не вийде, але і “кашки” буде достатньо.
- Висипте перетерті з цукром квіти у відвар. Додайте вичавлений сік лимона сік і проваріть варення не менше 20 хвилин – поки не загусне сироп до консистенції рідкого меду.
- Готове бузкове варення розлийте по невеликих баночках і закрийте кришками.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати каперси з кульбаб та про те, як приготувати варення з пелюстків троянд
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова