Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Весна до чаю: готуємо варення з бузку

Весна у Кривому Розі у самому розпалі. Запах бузку зводить з розуму. І як же хочеться і взимку мати змогу насолоджуватися його ароматом. 

Як виявляється, зробити це цілком можливо, якщо бузок… законсервувати, зробити з нього варення. Інформатор пропонує такий рецепт.

Варення з бузку

Продукти

  • свіжі квіти бузку (без стебел) – 500 г ;
  • цукор, – 500 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • вода – 500 мл.

Приготування

  1. Закип’ятіть воду. Візьміть 1/3 квітів і засипте їх в окріп. Прикрийте каструлю кришкою і приберіть її з плити. Нехай відвар охолоне і настоїться.
  2. Процідіть відвар. Квіточки можна викинути, вони більше не потрібні.
  3. Решту квітів ретельно розітріть із цукром. Однорідна паста, звичайно, не вийде, але і “кашки” буде достатньо.
  4. Висипте перетерті з цукром квіти у відвар. Додайте вичавлений сік лимона сік і проваріть варення не менше 20 хвилин – поки не загусне сироп до консистенції рідкого меду.
  5. Готове бузкове варення розлийте по невеликих баночках і закрийте кришками.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати каперси з кульбаб та про те, як приготувати варення з пелюстків троянд

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору