Кажуть, що за допомогою сала можна схуднути. Щодо такої дієти підтвердження не маємо, але точно можемо гарантувати, що сало у розсолі наситить і чудово смакуватиме у складі канапок чи просто до перших страв.
Зберігати сало у розсолі в банці можна досить довго, але в холодильнику чи в морозилці. Взагалі можна вийняти його з розсолу і перекласти у контейнер чи пакет, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Сало – 500 г
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Часник, зубчики – 4 шт.
- Вода – 400 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний, горошок – 7 шт.
- Перець чорний мелений – 1/6 ч. л.
Спосіб приготування:
В каструлю насипте сіль і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, готуйте до повного розчинення солі. Зніміть з вогню та остудіть до кімнатної температури.
Сало промийте, обітріть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматками.
На дно банки викладіть спеції і декілька шматочків подрібненого часнику. Зверху викладіть шар сала, пересипте його спеціями і так повторіть пошарово, аж поки не дійде до горловини банки. Зверху викладіть часник, що залишилися, і лавровий лист.
Залийте сало розсолом. Залиште банку на 2-3 дні за кімнатної температури, а потім накрийте кришкою і приберіть в холодильник. Також сало можна вийняти з розсолу, перекласти у контейнери чи пакети із застібкою і зберігати у холодильнику чи морозильній камері.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні сирні крекери. Нагадаємо, як приготувати бананове морозиво та смажені коржики на сковороді.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок