Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі помічені отруйні безхребетні: будьте уважними

З настанням тепла просинаються всілякі змії, комахи та інші істоти, зустріч з якими не обіцяє людині нічого доброго. Зміна клімату привела до того, що у Кривому Розі почали з’являтися отруйні мешканці тропіків та субтропіків, які раніше не зустрічалися. Деякі навіть можуть заповзти у будинок.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на групу “Тваринний світ України” у Facebook, у Кривому Розі помітили сколопендру.

За даними Вікіпедії, “Сколопендри  – рід безхребетних хижих отруйних тварин з класу губоногих групи багатоніжок. Живуть переважно в тропіках і субтропіках, в Україні зустрічаються в південних областях та Криму. Мають розмір до 10-15 см, тропічні види — до 30 см. Відомо близько 90 видів. Сколопендри харчуються дрібними безхребетними, великі тропічні сколопендри нападають на жаб, ящірок, птахів. Полюють переважно вночі. У разі небезпеки ховаються під камінням або в тріщинах землі”.

Як пише у коментарях до посту Василь Тимощук: “Вона не агресивна, але коли її ненароком притиснути, то вкусить. Укус дуже болючий, але не смертельний. А коли просто проповзе по відкритій шкірі, то може бути опік, як від кислоти. Вбивати їх не треба, як і змій. Просто треба остерігатись”.

Його допис продовжила Олена Терновська: “Особливо отруйна в травні-червні, на які припадає її шлюбний період. Тоді можуть бути і летальні випадки від укусів. Попередьте дітей, щоб не чіпали це створіннячко ні в якому разі”.

Скрін коментарів

Скрін коментарів

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі прокинулися великі та дуже агресивні змії, та про те, що 6-річного хлопчика вкусив плазун у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору