Курячі шлунки – продукт не дуже популярний у господинь. Треба добряче потрудитися, ретельно знімаючи з кожного жир та внутрішню плівку, яка здана зіпсувати все блюдо, зводячи на нівець працю господині. Але коштують курячі шлунки набагато дешевше м’яса, відходів з них мінімум, а страви виходять по-справжньому смачними.
Інформатор пропонує приготувати курячі шлунки у пивному соусі у мультіварці.
Не лякайтесь, дітям це блюдо їсти теж можна. Адже алкоголь з пива випаровується, залишаючи тільки своєрідний, дуже приємний смак.
І ще, оскільки шлунок – це мишці, готуються вони довго. Краще тушкувати їх у мультиварці.
Продукти
- Курячі пупки – 500 гр.
- Цибулина – 2 шт.
- Пиво (світле якісне) – 1,5 склянки.
- Бульйон курячий – 1 склянка.
- Борошно – 1 ложка.
- Гірчиця дижонська чи європейська (м’яка)
- Сіль та чорний перець, будь-які спеції – беріть до смаку.
- Олія соняшникова – 2 великі ложки.
- Цукор – 1 ч. ложка.
- Вершкове масло – 50 гр.
Приготування
- Увімкніть мультиварку в режимі «Спека», якщо такого режиму немає, можна використовувати «Випічку». Влийте в чашу олію, і коли вона нагріється, додайте до неї вершкове масло. Поки олія підігрівається, наріжте кільцями цибулю.
- Поки цибуля обсмажується, очистіть від плівочки шлунки, промийте їх і дрібно наріжте. Коли цибуля стане золотистою, закиньте в чашу мультиварки шлуночки, посоліть, додайте цукор і перець, гірчицю, влийте пиво і бульйон. Перемішайте, встановіть режим гасіння на 2 години.
- Після того, як шлуночки приготуються, вони стануть соковитими та м’якими. Додайте в них ложку борошна і добре перемішайте. Смачні та ситні шлуночки готові.
Подавати їх можна з будь-яким гарніром.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати курячу печінку у яблучному соусі та про те, як приготувати паштет з курячої печінки.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста
Альона Свірідова