Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо бюджетно: смачнюча закуска з курячих шлуночків

Курячі шлуночки – продукт, який незаслужено ігнорується багатьма хазяйками. Так, вони потребують ретельного очищення, адже єдиний залишений малесенький кусочок внутрішньої плівки може зіпсувати все блюдо, але треба трохи потрудитися аби з бюджетного продукту зробити справжній кулінарний шедевр.

Інформатор пропонує приготувати гостру закуску з курячих шлуночків, яка підійде і на будні, і на святковий стіл.

Продукти

курячі шлунки – 800 г;

часник – 6 зубчиків;

цибуля – 2 шт;

олія рослинна – 50 г;

оцет 9% – 50 мл;

зелень за смаком;

соєвий соус – 2 ст.л;

сіль і цукор по половині ч.л;

чорний перець і спеції за смаком.

Приготування

Шлуночки промиваємо, прибираємо все зайве, відварюємо у воді з сіллю, лавровим листом і запашним перцем.

Варимо 1,5 – 2 години. Охолоджуємо і ріжемо соломкою.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями та заливаємо оцтом. Залишаємо на 30 хвилин.

Зелень і часник дрібно нарізаємо.

Цибулю виймаємо з маринаду, змішуємо зі шлуночками, солимо і перчимо, додаємо зелень і часник, спеції за смаком, цукор, рослинна олія.

Накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на ніч.

Вранці страва буде готова.

Про те, як приготувати французьке конфі з курячих шлунків, Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору