Ці м’які та соковиті овочеві тефтелі з грибами легко приготувати, і вони стануть ідеальною стравою для вегетаріанської вечері! Ніжні, ситні та ароматні, ці пісні тефтелі стануть кращим доповненням до пасти, рулетів з лаваша, запіканок та багато іншого.
Покроковий рецепт тефтелей, розкаже Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Капуста білоголова – 200 г
- Печериці – 100 г
- Манна крупа – 150 г
- Масло вершкове – 40 г
- Олія соняшникова – 40 мл
- Яйця – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 20 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю і моркву очистьте, помийте і наріжте шматками. Капусту наріжте квадратиками, гриби розріжте навпіл. Складіть все в каструлю, додайте вершкове масло, 125 мл води, посоліть і тушкуйте до м’якості овочів (приблизно 15 хвилин).
Готові овочі перебийте блендером, додайте яйця, манку, перець і вимішайте однорідну масу. Сформуйте з неї невеликі кульки і запаніруйте їх у борошні.
Розігрійте сковороду з олією і обсмажте в ній тефтелі з двох сторін до рум’яної скоринки.
Овочеві тефтелі з грибами можуть бути і самостійною стравою, і гарніром до м’яса.
Раніше ми розповідали, як приготувати коронаційний кіш короля Чарльза Третього. Писали, як приготувати рагу за рецептом Мерилін Монро та щуку за рецептом Миколи Гоголя.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок