Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Людям старшого віку з обстрілюваних громад Криворізького району пропонують безкоштовну евакуацію та проживання

Жити під постійними обстрілами тяжко для усіх. Але особливо страждають літні люди та люди з інвалідністю. В них немає сил та здоров’я швидко добігти до укриття. А тому вони ризикують життям найбільше. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОДА/ОВА, десять громад області визнані зонами ведення бойових дій. Вони розташовані в Нікопольському, Синельниківському і Криворізькому районах. Мешканцям та переселенцям старшого віку та людям з інвалідністю з цих територій пропонують безкоштовну евакуацію на Захід України.

Евакуація виключно добровільна. Бажаючі виїхати мають звернутися до селищної чи міської ради. Інформацію передадуть до обласного департаменту соцзахисту, де й сформують евакуаційні групи.

Як розповіла начальниця відділу департаменту соцзахисту населення ОВА Ганна Счастливець: «У назначений день і централізовано вони виїжджають на захід країни. Для цих людей залізниця виділяє окремий вагон. У дорозі їх супроводжує представник громади. На місці зустрічає приймаюча сторона. Розселяють евакуйованих у санаторіях та лікарнях”.

Там людей забезпечать триразовим харчуванням і медичним обслуговуванням. Все це безкоштовно

Можливістю виїхати скористалося вже понад 470 мешканців Дніпропетровської області та переселенців, котрі, тікаючи від війни, зупинялися в регіоні.

Раніше Інформатор писав про те, що одиноких пенсіонерів запрошують безкоштовно евакуюватися та жити на заході України, та про те, що влада України закликала мешканців тимчасово окупованих територій евакуюватися на підконтрольні Україні землі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору