Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Ми вас чекаємо”: Верещук закликала евакуюватися українців з території прилеглої до ЗАЕС

Російська армія цинічно обстрілює Запорізьку АЕС і тероризують мешканців більш віддалених населених пунктів ховаючись за стінами станції. Тому влада в Україні вирішила використати радикальні методи і закликала мешканців тимчасово окупованих територій евакуюватися на підконтрольні Україні землі.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук.

“Росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН вкотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства. Росіяни тримають у заручниках не лише персонал станції. В заручниках і мешканці тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей”, – пояснила міністерка.

Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з тимчасово окупованих територій, прилеглих до атомної електростанції. Але відповіді країна-агресор не дала.

“Звертаюся до мешканців тимчасово непідконтрольних Уряду України районів, прилеглих до ЗАЕС: евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо”, – закликала Верещук.

Гарячі лінії Мінреінтеграції:

1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв’язку).

Раніше ми повідомляли, як евакуюватися мешканцям тимчасово окупованого Криму.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору