Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Перлина української кухні, старіша за борщ: готуємо качану кашу

Качана каша — українська страва, яку готують у Диканському та Зіньківському районах Полтавської області. Є удосконаленим варіантом затірки. Каша поступово виходить із вжитку, її рецептуру й технологію приготування забувають. Хоча качана каша навіть присутня в меню українських ресторанів.

Зазвичай качану кашу готували на сімейні свята та при зведенні нових будівель, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • яйця,
  • пшоно,
  • борошно пшеничне.

Спосіб приготування:

Засипають порціями пшоно у широку миску, поливають збитими яйцями, притрушують борошном

Починають суміш качати (терти);

Так має відбуватися доти, поки кожна пшонина буде обкачана у тісто і не стане розміром як соя (процес приготування триває 2-3 години);

Потім крупу треба підсушити, викладаючи тонким шаром на тканину;

Засипати кашу у курячий бульйон у пропорції: 1 частина крупи і 3 частини бульйону;

Варити 2 години 30 хвилин з додаванням солі, спецій та зелені.

Раніше Інформатор розповідав, як приготувати цибулевий хліб на закуску. Писали, як приготувати морквяний кекс з апельсиново-вершковою глазур’ю та морозиво за рецептом Лесі Українки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору