Качана каша — українська страва, яку готують у Диканському та Зіньківському районах Полтавської області. Є удосконаленим варіантом затірки. Каша поступово виходить із вжитку, її рецептуру й технологію приготування забувають. Хоча качана каша навіть присутня в меню українських ресторанів.
Зазвичай качану кашу готували на сімейні свята та при зведенні нових будівель, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- яйця,
- пшоно,
- борошно пшеничне.
Спосіб приготування:
Засипають порціями пшоно у широку миску, поливають збитими яйцями, притрушують борошном
Починають суміш качати (терти);
Так має відбуватися доти, поки кожна пшонина буде обкачана у тісто і не стане розміром як соя (процес приготування триває 2-3 години);
Потім крупу треба підсушити, викладаючи тонким шаром на тканину;
Засипати кашу у курячий бульйон у пропорції: 1 частина крупи і 3 частини бульйону;
Варити 2 години 30 хвилин з додаванням солі, спецій та зелені.
Раніше Інформатор розповідав, як приготувати цибулевий хліб на закуску. Писали, як приготувати морквяний кекс з апельсиново-вершковою глазур’ю та морозиво за рецептом Лесі Українки.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.