Кривий Ріг До сайту

Готуємо цибулевий хліб на закуску

Цей рецепт настільки простий, що ви навіть можете приготувати тісто напередодні ввечері та дати йому настоятися в холодильнику. Подавати цибулевий хліб варто гарячим.

Реклама

Використовуйте зелену цибулю для приготування смачного та ароматного хліба, який буде хрустким зовні й м’яким та пухким усередині, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Тісто

Начинка

Спосіб приготування:

Реклама

Змішайте цукор і дріжджі з теплою водою та залиште на 5 хвилин.

Всипте у глибоку миску просіяне борошно та розпушувач, влийте дріжджі та замісіть тісто спочатку ложкою, а потім руками. Додайте пів столової ложки розм’якшеного вершкового масла та продовжуйте вимішувати. Накрийте тісто рушником та поставте в тепле місце на годину.

Приготуйте начинку. Добре вимийте зелену цибулю та наріжте дрібними шматочками.

Реклама

Покладіть цибулю в миску, додайте борошно та сіль, перемішайте. Додайте три столові ложки киплячої олії та швидко перемішайте.

Розділіть тісто на 2 частини та розкачайте. Покладіть в центр кожного шматка начинку та підігніть краї, щоб утворився човник. Викладіть «човники» на деко, встелене пергаментним папером, змастіть маслом зверху та присипте кунжутом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати морквяний кекс з апельсиново-вершковою глазур’ю. Також писали, як приготувати морозиво за рецептом Лесі Українки та тушковану капусту з ковбасою і яйцями.

Реклама

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок