Цей рецепт настільки простий, що ви навіть можете приготувати тісто напередодні ввечері та дати йому настоятися в холодильнику. Подавати цибулевий хліб варто гарячим.
Використовуйте зелену цибулю для приготування смачного та ароматного хліба, який буде хрустким зовні й м’яким та пухким усередині, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно – 245 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Тепла вода – 2/3 склянки
- Масло вершкове 82% – 1 ст. л.
- Кунжут – за смаком
Начинка
- Зелена цибуля, пучок – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Змішайте цукор і дріжджі з теплою водою та залиште на 5 хвилин.
Всипте у глибоку миску просіяне борошно та розпушувач, влийте дріжджі та замісіть тісто спочатку ложкою, а потім руками. Додайте пів столової ложки розм’якшеного вершкового масла та продовжуйте вимішувати. Накрийте тісто рушником та поставте в тепле місце на годину.
Приготуйте начинку. Добре вимийте зелену цибулю та наріжте дрібними шматочками.
Покладіть цибулю в миску, додайте борошно та сіль, перемішайте. Додайте три столові ложки киплячої олії та швидко перемішайте.
Розділіть тісто на 2 частини та розкачайте. Покладіть в центр кожного шматка начинку та підігніть краї, щоб утворився човник. Викладіть «човники» на деко, встелене пергаментним папером, змастіть маслом зверху та присипте кунжутом. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати морквяний кекс з апельсиново-вершковою глазур’ю. Також писали, як приготувати морозиво за рецептом Лесі Українки та тушковану капусту з ковбасою і яйцями.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок