З настанням тепла настає й сезон морозива. Десятки сортів цього улюбленого смаколика дітей та дорослих зараз можна придбати у кожному магазині. Але краще все ж його робити вдома своїми руками та з перевірених продуктів.
Інформатор пропонує рецепт улюбленого морозива видатної української поетеси Лесі Українки. Кажуть, що в останні роки свого життя вона не могла нічого їсти, крім цього морозива з ожини.
Ожинове морозиво за рецептом Лесі Українки.
Продукти:
-
Молоко — 200 мл
-
Ожина — 400 г
-
Вершки 30% — 300 г
-
Молоко сухе — 30 г
-
Цукор — 100 г
Приготування:
Якщо ожина у вас заморожена — викладіть її у миску і дайте при кімнатній температурі розморозитися, а потім засипте цукром. Якщо ожина свіжа — промийте, залиште на кілька хвилин у друшляку, щоб пішла зайва вода і засипте цукром. Доведіть ягідну суміш до кипіння і зніміть з вогню.
Перетріть ягоди через сито, щоб позбутись кісточок, перекладіть у миску чи каструлю, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник.
У цей час змішайте молоко, сухе молоко і вершки в каструлі. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб суміш не підгоріла. Зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури, а потім поставте до повного застигання в холодильник не менше ніж на 10−15 годин.
Щойно все застигне, змішайте разом молочну суміш з ожиновим пюре. Отриману масу викладіть в мороженицю, постійно перемішуйте до утворення ожинового морозива приблизно 20−30 хвилин.
Готове морозиво перекладіть у формочки чи один контейнер і відправте морозилку на 2−3 години. Відтак — насолоджуйтеся!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати холодні коктейлі на основі кави та банановий пудінг з морозивом.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова