Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні зростуть ціни на бензин: експерт розповів коли та на скільки

Вже влітку їздити на автомобілі для багатьох українців стане розкішшю, а не засобом пересування. Річ у тому, що за прогнозами експертів, з 1 липня вартість бензину в Україні різко підскочить, як це було наприкінці квітня минулого року.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, ціни на паливо зростуть через повернення ПДВ та акцизів до довоєнних показників, а саме на 20%. Яку вартість бензину, газу та дизелю очікувати влітку розповів експерт, директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн. Він зауважив, що зростання цін відбуватиметься непропорційно.

“Коли ми говоримо про повернення старих тарифів – ми говоримо фактично про їхнє зростання”, –  каже Куюн.

Підвищення цін на паливо також прокоментував очільник АОРН Леонід Косянчук. Він вважає, що з 1 липня вартість бензину різко підскочить так само, як це було наприкінці квітня минулого року, коли Україна зіткнулася з гострим дефіцитом палива після ракетних атак ворога. Також експерт спрогнозував, скільки коштуватиме автомобільне пальне:

“Берете нинішню ціну і додавайте одразу 10-11 грн на бензин, 7-8 грн – на дизель і 3,5 грн – на газ”.

Ціни на бензин в Україні 23 квітня

В Україні на вихідних не змінилися ціни на бензин, дизпаливо та автогаз. Згідно з даними AutoRia, ціни на автомобільне паливо у неділю такі:

  • бензин А-95 преміум – 48,50 грн/л;
  • бензин А-95 – 46,45 грн/л;
  • бензин А-92 – 44,56 грн/л;
  • дизельне пальне – 45,86 грн/л;
  • автомобільний газ – 21,64 грн/л.

Раніше Інформатор писав про те, що “Укренерго” хоче вдвічі збільшити тарифи на світло та про те, чи здорожчають тарифи на тепло у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору