Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

«Укренерго» хоче вдвічі збільшити тарифи на світло: хто буде платити більше

«Укренерго» запропонувала значно збільшити тарифи на світло для окремих категорій споживачів. У випадку прийняття рішення, вартість зросте вдвічі, чи навіть більше. Здебільшого це стосуватиметься бізнесу, але це може сильно вплинути на вартість товарів, що він надає. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та “Укренерго”, тарифи хочуть підвищити на передачу електрики для бізнеса та на диспетчерське управління. Зміни мають набрати чинності вже з 1 січня 2023-го року.

Рішення має приймати Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. На зараз тарифи для бізнесу встановлені на рівні 345,64 грн/МВт-год. З 1 січня його пропонують підвищити до 636,17 грн/МВт-год. Водночас тарифи на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК «Укренерго» хочуть підняти з 62,13 грн/МВт-год до 207,63 грн/МВт-год.

Основними причинами такої пропозиції в компанії називають руйнування інфраструктури України рашистами. Через це значно зросли обсяг робіт та витрати на них. Також збільшилися витрати на сировину, паливо та матеріали, видатків на капітальні інвестиції та оплату роботи.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль уже неодноразово зазначав, що цієї зими уряд не збирається змінювати тарифи для громадян. Якраз у квітні 2022-го року тарифи на світло для українців «заморозили». Проте, якщо нестачу грошей спробують повністю компенсувати підвищеннями для бізнесу, тоді й ціни на товари полетять у гору, і громадянам усе одно доведеться витрачати більше.

Тактика рф з терору цивільних через руйнування критичної інфраструктури призвела до значного дефіциту в енергосистемі України. Шмигаль заявляв, що з відключеннями світла українцям доведеться прожити всю зиму. Наразі атаки ворога продовжуються, тому масштаб проблеми з комунальними послугами важко спрогнозувати на весь зимовий період.

Раніше Інформатор писав про те, чи здорожчають тарифи на тепло у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору