Кривий Ріг До сайту

21 квітня: які свята відзначають у світі, традиції та заборони

21 квітня, відзначають Всесвітній день кроншнепа, День творчості та інновацій. У церковному календарі відзначають свято на честь апостола від сімдесяти священномученика Родіона. В народі відоме під назвою Родіон-льодолом.

Реклама

Прикмети погоди, що не можна робити та в кого сьогодні іменини, – розкаже Інформатор.

Всесвітній день кроншнепа

Реклама

Це щорічна подія, яка відзначається 21 квітня. Її метою є підвищення обізнаності про важливість збереження кроншнепа (або кульона тонкодзьобого), родини довгоногих і довгодзьобих птахів, які перебувають під критичною загрозою зникнення. Це чарівний та унікальний птах, що потребує захисту від вимирання.

Ця подія підкреслює життєво важливу роль цих птахів в екосистемах, а також звертає увагу на загрози, з якими стикаються ці птахи через втрату середовища існування, знищення локацій їх гніздування та міграційних зупинок, зміну клімату, полювання та іншу діяльність людини.

День творчості та інновацій

Реклама

Уперше цей день відзначався в більш ніж 50 країнах світу 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом.

Святкування Всесвітнього дня творчості та інновацій відбувається в третій декаді квітня – 21 числа. Святкові заходи включають проведення акцій щодо підвищення рівня інформованості про творчість та інноваційну діяльність. Без них життя набуває не надто приємного відтінку.

Родіон-льодолом

Реклама

У давні часи, коли зими були затяжними, цю дату називали Родіон-льодолом, оскільки в цей день часто сходив лід на річках і озерах.

Дата 21 квітня здавна вважається небезпечною через непередбачувані погодні явища. У цей день Землю може накрити великий град, сильна гроза, буря або пожежа. В день Родіона намагалися не виходити з дому без потреби і не йти далеко від дому, щоб не потрапити під негоду.

З дня Родіона починають сіяти овес і льон. Також день вважається дуже вдалим для посадки моркви, цибулі та часнику, якщо погода дозволяє.

Реклама

21 квітня цілющою і очищувальною силою наділяють воду з річок, озер і колодязів. Наші пращури пили таку воду, а також прали в ній одяг і постільну білизну. Пасічники набирали джерельну воду для пасіки.

Що не можна робити 

У цей день не можна без великої потреби йти далеко від будинку і проводити багато часу на вулиці, тому що негода може застати зненацька.

Також не варто спати вдень в цю дату, інакше буде боліти голова.

Прикмети погоди 

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Іменини: Юлія, Іларіон, Іван, Родіон, Йосип, Ярема, Яків, Лука, Руфіна.

Раніше ми розповідали, про гороскоп на сьогодні для всіх знаків Зодіаку. Писали про прогноз погоди на 21 квітня та де у Кривому Розі провести вікенд.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок