Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У ЗСУ розповіли, коли чекати нову масовану ракетну атаку по Україні

Після так званого “затишшя” росіяни поступово готуються до нових атак по Україні. У Чорному морі знаходяться ракетоносії, що споряджені та готові до використання. Для нанесення масованих ударів росіяни можуть обрати “сакральні дати”.

Про це в ефірі “Еспресо” розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк. Вона запевняє, що навряд чи у противника вистачить сил, засобів та часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, напевне, назбирають, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Така довга пауза, яка витримується ворогом від крайнього масованого ракетного удару, може свідчити про підготовку до якогось значущого, за його мірками, повторення масованої ракетної атаки. Навряд чи у противника вистачить сил, засобів та часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, напевно що, назбирають. Цілком ймовірно, що такий удар ворожі війська можуть присвятити якраз своїм сакральним датам, як вони люблять це робити з певним символізмом, тобто в районі 9 травня. Треба розуміти, що підступність агресора досить потужна, тому вони можуть, враховуючи наші очікування 9 травня, використати цей елемент атаки раніше. Відповідно, не варто міцно прив’язуватися до якоїсь дати. Треба усвідомлювати, що у морі є російські ракетоносії, що споряджені та готові до використання, тому ракетний удар може бути у будь-який час, у тому числі й з залученням авіації та “шахедів”, – зауважила Гуменюк.

Вона додала, що масований удар ворога може бути й комбінованим з використанням хвильової технології, як ворог це робив раніше. Тож не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Про загрозу нових ракетних ударів по Україні

Окупанти зрозуміли, що за допомогою ракетних ударів не в змозі “погасити” енергетичну систему України. Згідно з даними відкритих джерел, у рф залишилося не більше 450 ракет всіх типів. Тому країна-агресорка може змінити тактику обстрілів. Таку думку у своїй колонці для “Главреда” висловив військовий експерт Олег Жданов. За його словами, навесні та влітку під удар частіше може потрапляти прифронтова зона.

Раніше ми повідомляли про атаку росіян по Дніпропетровській області 21 квітня. Також ми писали, що росіяни самі атакували бєлгород.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору