Салат з буряка та капусти — легкий, корисний та універсальний гарнір, який можна поєднувати з багатьма стравами. Буряк — коренеплід, який містить багато поживних речовин, а ще він низькокалорійний. Чому б не приготувати цю поживну та смачну страву.
Це легкий та цікавий салат, який можна приготувати дуже швидко, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Капуста білоголова – 200 г
- Волоські горіхи очищені – 20 г
- Лимон, сік – 10 г
- Олія соняшникова – 40 г
- Цукор – 10 г
- Сіль – 5 г
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
- Буряк помийте і варіть до готовності приблизно 50 хвилин. Охолодіть, почистьте й натріть на тертці як моркву по-корейськи.
- Капусту промийте, обсушіть і тонко нашинкуйте. Змішайте капусту і буряк.
- Для заправки змішайте лимонний сік, оливкову олію, цукор, сіль і перець. Полийте заправкою салат, перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Ядра горіхів підсушіть на сухій сковороді й подрібніть. Перед подачею посипте салат горішками!
Раніше ми розповідали, як приготувати картопляно-рибний рулет з грибами. Також писали, як приготувати овочевий шашлик у духовці та швидкий салат “Рятівний”.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок