Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Хлопчик” з обгортки для згущеного молока волонтерить та допомагає армії

Багатьом з нас смакує згущене молоко, на обгортці якого намальований портрет симпатичного білявого хлопчика. Ця етикетка з’явилася сорок років тому. З того часу хлопчик виріс й став відомим одеським істориком, а в наші дні – волонтером Олександром Бабічем.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на відомого одеського журналіста Дениса Соколова.

За словами Соколова, в Одесі багато хто знає, що Олександр Бабіч у дитинстві — це брендфейс згущенки. Той самий завод у Первомайську будував його дід, працював там його батько. Так вийшло, що малого онука директора комбінату сфотографували для етикетки згущенки.

Але відомий чоловік став не цим. А тим, що Олександр — один з найвидатніших одеських істориків. В нього є чудова книга й лекції про Одесу про період окупації німцями і румунами та підпілля. Він серед перших працював з розсекреченими архівами КДБ.

Олександр Бабіч заснував туристичну агенцію “Тудой-Сюдой” в Одесі, написав низку книг, сценаріїв та статей про історію України та Одеси, брав участь у археологічних розкопках. А з початку війни з росією у 2014 році активно волонтерить, допомагає армії, “ганяє” автівки, знаходить рації та збирає аптечки для ЗСУ.

Раніше Інформатор писав про те, що волонтер та мандрівник з Філадельфії став Сантою у Кривому Розі, та про те, що волонтери Дніпровської лікарні розшукують родину пораненого бійця.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору