Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Волонтер та мандрівник з Філадельфії став Сантою у Кривому Розі

Надзвичайний Санта Клаус з’явився місяць тому у Культурно-громадському центрі Кривого Рогу ШЕLTER+. Мандрівник, волонтер Джонатан приїхав в Україну з Філадельфії. Його мета – допомагати українцям у цю скрутну годину. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на одного з засновників центру Юлія Морозова, Джонатан, який толком нічого не знаючи про Україну і не слова українською, прилетів нам допомагати з Філадельфії. Потім він побув в Бучі, Києві, в таборі для українських біженців в Молдові, в Одесі та Миколаєві. Там він не дуже відчув себе потрібним. І це зрозуміло, адже якщо ти не володієш мовою і не потрапиш в адекватне середовище, то такий варіант подій цілком ймовірний.

Так Джонатан потрапив у Кривий Ріг у ШЕLTER+. І тут він, схоже, знайшов своє місце. Він робить різне – від частування людей до викладання англійської, від малювання до створення настільної гри. І просто будує стосунки – від дорослих до дітей. І для нашого середовища, яке зараз являє собою мікс людей з більшості вражених війною регіонів, цей добрий дідусь, який завжди готовий поговорити, хай переважно через Гугл-транслейтор, підбадьорити й надихнути, мати таку людину є дуже приємним і корисним фактором.

Як з’ясувалося, цей чолов’яга вже в поважному віці встиг кілька років пожити на човні, мандруючи між найбіднішими країнами Азії, активно допомагаючи в таборі біженців на кордоні США і Мексики, а потім в Белізі, де він жив у власноруч зведеній хатинці на дереві… А ще збудував великий катамаран, на якому збирався обійти весь світ. Але не судилося, бо судно затопив ураган у Флориді…
І от кілька місяців тому, відновлюючись після важкої травми, Джонатан почув про жахіття, яке робиться в Україні. Тепер він у Кривому Розі…

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі у Культурно-громадського центрі “Шелтер+” криворізькі митці виготовили герб України з хвостів російських ракет, які прилетіли на Криворіжжя.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору