Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Евакуюватися з Херсону на більш безпечні території України стало легше: як це зробити

З наближенням холодів все більше людей з постійно обстрілюваних територій Херсонської області бажають виїхати у безпечніші райони. Це не дивно. У звільнених, але напівзруйнованих районах немає ані опалення, ані світла, а інколи навіть води.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на департамент соціальної політики виконкому Криворізької міськради, з 1 грудня  евакуаційний потяг з Херсона до Хмельницького буде курсувати безкоштовний евакопоїзд. З Херсону він вирушатиме щодня о 15:27.

Щоб зареєструватися на посадку треба  попередньо звернутися на гарячі лінії Херсонської обласної військової адміністрації або ж приїхати на залізничний вокзал щонайменше за 3-4 години до відправлення.

Як повідомляють у Мінреінтеграції, після прибуття до Хмельницького прямо на вокзалі, Укрпошта виплатить внутрішньо переміщеним особам допомогу від держави у розмірі 2 тис. гривень для дорослих і 3 тис. гривень для дітей та осіб з інвалідністю.

Також херсонці гарантовано будуть поселені в безкоштовні прихистки й отримають гуманітарну допомогу.

З питань евакуації пропонують звертатися:
– на гарячі лінії Херсонської ОВА 0800330951, (091)4817845 або ж у Viber, Telegram, Signal, WhatsApp (093)0119596.
– чат-бот волонтерської організації Helping to leave (Допомагаємо виїхати) у Telegram.
Також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48.

Раніше Інформатор писав про те, що одиноких пенсіонерів з Дніпропетровської області запрошують евакуюватися та жити на заході України.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору