Вегетаріанські шашлички з кабачків, цибулі, грибів та солодкого перцю ідеально обсмажуються у духовці, збризкуються гострим бальзамічним оцтом та змащуються соусом зі свіжих трав та часнику.
Можна доповнити овочі шматочками тофу, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Цибуля червона – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кабачки – 4 шт.
- Перець болгарський червоний – 2 шт.
- Перець болгарський жовтий – 2 шт.
- Зелений болгарський перець – 2 шт.
- Оливкова олія – за смаком
- Оцет бальзамічний – за смаком
- Печериці – 10 шт.
- Сіль – за смаком
Для соусу
- Оливкова олія – 1/3 склянки
- Часник, зубчики – 5 шт.
- Петрушка – 3 ст. л.
- Розмарин сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Замочіть приблизно 8-12 дерев’яних шпажок у воді не менше ніж на 15-30 хвилин. Загальна кількість шампурів варіюватиметься залежно від кількох факторів, таких як розмір шматочків кожного з овочів чи кількість.
Підготуйте овочі для шашлику. Кожну цибулину спочатку очистіть, а потім розріжте навпіл. Наріжте кожну половинку на три частини, начебто ви ріжете піцу (всього 6 шматочків від однієї цибулини). Помийте та наріжте кожен болгарський перець на шматочки приблизно 2 на 2 см. Наприкінці наріжте кабачки кружальцями. Якщо печериці теж великі — теж наріжте, якщо малі — лишіть цілими.
Приготуйте часниково-трав’яний соус: у мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, петрушку, розмарин, сіль та перець. Відкладіть.
Нанижіть овочі, чергуючи цибулю, кабачки та болгарський перець різного кольору і печериці. Змастіть шпажки тонким шаром оливкової олії.
Розігрійте духовку до температури 160 градусів. Викладіть шампури і смажте приблизно по 5-8 хвилин з кожного боку або поки овочі не стануть м’якими і не підрум’яняться по краях.
Вийміть, змастіть часниково-пряним соусом і за бажання збризкайте бальзамічним оцтом. Насолоджуйтесь!
Раніше ми писали, як приготувати полядвицю з пряними травами та часником. Писали як приготувати яйця по-шотландськи та салат «Кролик» з куркою та ананасами.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок