Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Рецидивістка з Кривого Рогу представилася медпрацівницею і вкрала у пенсіонерки понад 4 тисячі доларів

14 жовтня 2022 року 25-річна шахрайка представилась медпрацівником і ошукала 79-річну пенсіонерку. Подія трапилася у Старокостянтинові Хмельницької області. Жінка використала схему «ваш родич потрапив у біду». 

Про це повідомляють у пресслужбі ГУ НП в Хмельницькій області, – передає Інформатор.

До 79-річної пенсіонерки у Старокостянтинів зателефонувала невідома особа й повідомила, що її донька перебуває в реанімації, тому негайно потрібні гроші на її лікування. До пенсіонерки додому приїхала ніби-то медсестра, якій потерпіла віддала усі заощадження: 1500 доларів США, 2100 євро та 60 тисяч гривень. Згодом потерпіла зрозуміла, що стала жертвою шахраїв, і звернулась за допомогою до поліції.

Правоохоронці встановили, що зловмисниця — 25-річна жителька Кривого Рогу, яка раніше притягувалась до кримінальної відповідальності. Поліцейські виявили її на автовокзалі в Рівному і передали хмельницьким колегам.

Слідчі відділу поліції Старокостянтинів за процесуального керівництва прокуратури завершили досудове розслідування за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і скерували матеріали до суду, який ухвалив рішення і засудив шахрайку 5 років і 2 місяців ув’язнення.

Раніше Інформатор повідомляв про шахраїв з Кривого Рогу, які ошукали громадян на півмільйона гривень. Також ми писали про ув’язненого, який виманював гроші у родичів тяжкохворих.  

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору