Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області шахраї, знаходячись у тюрмі, виманили у родичів тяжкохворих майже 300 тисяч гривень

Хвороба близької людини – це велике горе для його близьких. Заради одужання рідні часто готові віддати все. І цим відчаєм користуються шахраї. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національну поліцію Дніпропетровської області, на Дніпропетровщині діяла група шахраїв з трьох чоловіків, які телефонували родичам обраних жертв та повідомляли, що хтось із рідних перебуває у лікарні у критичному стані й потребує термінової операції. «Порятунок життя» оцінювався у кілька десятків тисяч гривень, які громадяни перераховували шахраям. Серед потерпілих  – близькі родичі військовослужбовця ЗСУ.

В такий спосіб шахраї ошукали 10 осіб. Загальна сума, яку потерпілі перерахували “заради одужання” рідних – майже 300 тисяч гривень.

Крім того, вже встановлено, що це не єдиний спосіб  «заробітку» зловмисників. Вони також продавали неіснуючі  дрова. Шахраї розміщували в інтернеті оголошення про продаж розпалювальних рубанків та деревини.

Після отримання коштів від обраних жертв «продавці» зникали.  Сума збитків   становить  близько 200 тисяч гривень.

Оперативники ДКР спільно зі співробітниками УКР поліції Дніпропетровської області  провели оперативно-розшукові заходи та встановили, що до злочину причетні  троє осіб. При цьому організатор злочинної групи нещодавно звільнився з тюрми, а двоє його поплічників ще перебувають у “у місцях не настільки віддалених”.

Оперативники карного розшуку спільно з  працівниками  Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства Юстиції провели 10 санкціонованих обшуків у місцях відбування покарання зловмисників та за місцем проживання їхніх спільників.  Правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи.

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи. 

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи. 

Слідчі дії тривають. За шахрайство молодикам погрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області злочинна група незаконно продавала квартири померлих громадян.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору